Cladiri ‘mamut’ de vanzare in Arad

Preturile aberante ale terenurilor de vanzare in Arad
12.01.2013
Greutatile constructiei unei case in regim propriu – introducere
25.01.2013

Cladirea BancoRex AradAstăzi am aflat numai stiri aflate de mai mult timp pe piată, dar asta nu înseamnă că sunt perimate. Din contră, sunt de foarte mare actualitate. Dar să trecem la subiect, adică să ‘vizionăm’ un imobil, situat undeva în cartierul municipiului Arad, Micălaca – unde, în opinia mea, ai nevoie de cel putin un mijloc de transport pentru a te plimba pe Bulevardul Revoluției, de exemplu.

La fața locului, am constatat o construcție asimetrică, în terase. Dragut imobilulul privit în ansamblul lui, iar terenul de circa 3000 metri pătrați mă cam speria, cât gazon să plantezi ori să ființezi o livadă, intrucat am mai spus se află spre marginea orasului. Poți amenaja și ceva cuibare ori să te apuci să crești struți, de ce nu?!?

Spatiul interior mi-a lăsat impresia că mă aflu într-un sediu de birouri sau, nu, mai bine zis în holul unui hotel. Imens, megalomanic, cu vreo nouă dormitoare și cinci băi . Da, trebuie să recunosc că finisajele păreau de calitate, clădirea având termoizolație. Ferestrele de dimensiuni mai mari par a fi vitrine la un magazin de cartier.

Care ar fi impiedimentele vanzarii respectivei case?

Tot ansamblul este căptușit cu o cabină de portar, la ce o servi, nu prea am înțeles, că doar nu este imobil multifamilial (poate un model de casa de vanzare din Via Carmina, casa Optima, s-ar potrivi mai bine pentru aceasta dorinta). Am văzut numai o bucătarie și are doar două garaje, nu prea încăpătoare.

Nu stiu dacă am reușit să dau imaginea acestui imobil, dar în opinia mea nu merită nici pe departe prețul cerut de proprietar, cică un million o sută de mii de euro, NEGOCIABIL. Sigur am să mă mai întâlnesc cu această ofertă .

Dar lăsând la o parte prețul de vânzare, mă întreb ce a fost în mintea aceluia care a ridicat o asemenea casă?!? Avem de-a face cu un dezvoltator imobiliar particular, adică un cineva care a avut niște bani și pe care trebuia să-i îngroape, să le dea o utilizare, nu stiu. Ce pot spune este faptul că nici desing-ul imobilului nu va ajuta vânzarea, nici locația, amplasamentul . Poate dacă are un noroc chior, această ofertă cade sub ochiul unui interest sa dechidă ceva clinică particulară ori birouri.

Despre pretul de vanzare nu mai vorbesc, căci la ultima strigare și imobilul in care a functionat BancoRex Arad a ajuns tot la 1.100.000 lei. Este o clădire mult mai impresionantă, cu un istoric bogat, situată în zona ultracentrală . Este de mult timp pe piața imobiliară și se degradează pe zi ce trece. Păcat, mare PĂCAT că nu se găsește nicio instituție interesată să o cumpere și să o trezească la viață, fie ca instituție cultural, școlară, dar în niciun caz nu mi-aș dori ca în acest spațiu să funcționeze vreu casino ori mai stiu eu ce cafenea.

Pe curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *