Cum iti ajuti gradina sa supravietuiasca atunci cand esti plecat in vacanta

Reguli de ordine interioara a Cartierului Via Carmina
15.06.2014
De acum poti urmarii situatia dosarului tau de garantare online
13.07.2014

All rights reserved 2003

Daca ti-ai planificat deja vacanta de vara, inseamna si cine iti va uda plantele din casa cat timp tu vei fi in concediu. Pentru a fi sigur ca gradina ta supravietuieste cat timp tu te relaxezi in vacanta, iata ce ar trebui sa faci.


– Elimina buruienile inainte de a pleca in vacantaBuruienile au un ritm alert de dezvoltare, Indicat ar fi sa elimini buruienile cu cateva zile inainte de a pleca de acasa.


– Uda gradina inainte de a pleca in vacanta – Cea mai simpla metoda de a te asigura ca plantele beneficiaza de o umiditate optima in sol este sa rogi o persoana de incredere sa-ti ude gradina. In lipsa acestei variante, este recomandat sa uzi bine solul dupa eliminarea buruienilor, insa fara a lasa apa sa balteasca pe suprafata lui. O alta metoda este achizitionarea unui sistem de irigare prin picurare, care asigura plantelor cantitati mici de apa in mod constant.


– Asaza un strat de mulci pe solDaca nu esti dispus sa-ti achizitionezi un sistem de irigare. In acest caz, dupa udarea gradinii, este recomandat sa asezi pe solul din jurul plantelor un strat de mulci (strat de materie organică cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumeguș etc.). Acesta are un dublu avantaj: previne evaporarea rapida a apei din sol si previne dezvoltarea buruienilor.

All rights reserved2003


– Tunde gazonul – Inainte de a pleca in vacanta, tunde gazonul, insa nu scurta iarba prea mult, deoarece soarele puternic va ajunge mai repede la sol si-l va usca.