Daca ai incalzirea prin centrala atunci tine cont de urmatoarele sfaturi.

Acum poti sa iti schimbi apartamentul cu o casă!
03.01.2014
Mansarda cu stil, cum asa?
17.01.2014

Revizia centralei termice este o masura echivalenta cu, “este mai usor sa previi decat sa vindeci”. Revizia centralei termice este o masura de siguranta obligatorie si o dovada de dragoste fata de cei din familie, dar si fata de tine si de casa ta.

Revizia centralei termice este recomandat a se efectua o data pe an, tuturori centralelor termice indiferent daca functioneaza cu gaz sau cu lemne si are ca scop mentinerea acesteia in conditii depline de siguranta si randament.

Un eventual abonament are beneficiul inspectiilor si reviziilor centralie termice si interventia rapida de fiecare data cand o impune situatia. Valoarea acestor abonamente se situeaza in jurul a 300 de lei pe ani si poate sa cuprinda urmatoarele operaţiuni:

– curatarea corpului de încalzire, a arzatorului si a ventilatorului;

– verificarea pompei;

– verificarea si reglarea organelor de reglare;

– verificarea dispozitivelor de siguranta;

– verificarea debitelor de gaz.

Revizia centralei termice se executa de cele mai multe ori concomitant cu serviciul de verificare tehnica a centralei (care conform legislatiei in vigoare se realizeaza obligatoriu o dată la 2 ani). Producatorii de centrale termice ii sfatuiesc pe cei care detin astfel de sisteme in casa sa se efectueze anual revizia centralei termice.

Respectand aceste recomandari, ai siguranta faptului ca beneficiezi de un consum optim si scazut de energie, de confort  maxim si de prelungirea duratei de viata a centralei dar si de siguranta in functionarea acesteia.

Sfaturi pentru economisirea de energie :

1. Reglati cu atenţie temperatura din locuinta. Temperatura recomandata este în jur de 19-20 grade Celsius în sufragerie, 17-18 în dormitoare si 22 în baie. Un singur grad în plus poate sa va mareasca consumul cu 7 %.

2. Aveţi mare grija de difuzarea caldurii: evitati sa plasaţi caloriferele în spatele unui obiect de mobilier. Daca observati ca în partea de sus, caloriferele ramân reci, curataţi-le pentru a beneficia de toata caldura emanata de acestea.

3. Utilizaţi robinete care permit reglarea temperaturii. Reglând robinetele la o anumita temperatura, veţi evita pierderile de caldura si, implicit, de energie, care ar fi irosite de fiecare data când încercaţi sa gasiti temperatura potrivita.

4. Daca plecati de acasa mai puţin de doua zile pe timpul iernii, fixaţi temperatura la limita de avarie. Daca lipsiţi mai mult de doua zile, fixaţi caloriferele la o temperatura mai scazuta.

5. Atunci când gatiţi, utilizaţi la bucătărie un termostat care indică temperatura de fierbere. Astfel, consumul de gaze se va opri automat odata cu terminarea preparării specialităţilor dumneavoastra preferate.