NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

(pentru afişare pe pagina web sau în cazul colectării datelor prin formulare on-line)

  Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice Via Carmina are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Colectăm datele in beneficiul clientului interesat de produsele noastre. Prin transmiterea datelor lui, isi ofera consimtamantul ca aceste date sa fie folosite in scopuri de vanzari si marketing, pentru asistenta clienti.

Nu sunteţi obligat să furnizaţi datele. In schimb, refuzul dvs. de a furniza datele determină lipsa accesului la informatii despre noile produse, campanii, reduceri si servicii ale companiei noastre .

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: responsabililor de relatia marketing-vanzari din cadrul Via Carmina.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Via Carmina, str. Alexandria nr 34, loc. Vladimirescu, jud. Arad în atenţia Directorului Marketing-Vanzari

 

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil pentru remedierea erorilor şi înregistrarea corectă a lor.

_______________________________________________________________

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială).

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal

New Tehno Construct s.r.l. prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai jos.

Preambul

Definiții

New Tehno Construct s.r.l. – COMPANIA cu sediul social în Vladimirescu, str. Alexandria, nr. 34, jud. Arad, înregistrată la O.R.C. sub nr. J2/463/2013, C.U.I. 31571350, proprietar și autor al prezentului document, denumită în continuare Via Carmina.
Grupul Via Carmina – relația stabilită între compania New Tehno Construct s.r.l. și S.C. 2AD SMART CREATION S.A. persoana juridica română, cu sediul in loc. Vladimirescu, str. Alexandria, nr. 34, jud. Arad, inregistrata la O.R.C. sub nr.J2/846/2016, C.U.I. 36247967 și S.C. SYNAPSE TECH S.A. persoana juridica română, cu sediul in loc. Vladimirescu, str. Alexandria, nr. 34, jud. Arad, inregistrata la O.R.C. sub nr.J2/976/2009, C.U.I. 26063487,
Website – aplicație web de tip web site (domeniu și subdomeniile aferente) aflată în proprietatea exclusiva a societății Via Carmina, cu sediul social în Vladimirescu, str. Alexandria, nr. 34, jud. Arad, organizată în baza legii române, operează și administrază domeniul care se încadrează în această categorie www.ViaCarmina.ro.
CONȚINUT

– toate informațiile de pe Website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament din sfera IT&C;
– conținutul oricărui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENȚILOR săi de către Via Carmina prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil și/sau agreat de ambele părți;
– orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat sau colaborator, partener sau furnizor agreat al Via Carmina UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
– informații legate de produsele, serviciile, tarifele practicate și/sau noutățile generate sau furnizate de Via Carmina întro anumită perioadă;
– informații legate de produsele, serviciile, tarifele practicate și/sau noutățile generate sau furnizate de către un terț cu care Via Carmina are încheiate contracte de parteneriat, întro anumită perioadă;
– date referitoare la Via Carmina, sau alte date privilegiate ale acesteia.

Regulamentul General de Protecția Datelor cu Caracter Personal – denumirea regulamentului aplicabil pe întreg teritoriul Uniunii Europene, având acronimul RGPD sau RGPDCP, denumit în continuare GDPR.
UTILIZATOR/MEMBRU – reprezentant al persoanei juridice ce are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare între Via Carmina și acesta.
NEWSLETTER / ALERTĂ – mijlocul de informare periodic, prin e-mail, asupra serviciilor, noutăților, evenimentelor, produselor și/sau promoțiilor desfășurate de către Via Carmina întro anumită perioadă, fără nici un angajament din partea Via Carmina cu referire la informațiile conținute de acesta.

A. Categorii de date cu caracter personal
Pentru scopurile prelucrării menţionate la punctul B de mai jos, prelucrăm datele cu caracter personal ale dumneavoastră furnizate în cadrul Website-ului nostru sau în baza deciziei dumneavoastră de a contracta serviciilor sau produselor pe care le oferim sau le intermediem – denumite în continuare „Date cu caracter personal”, după cum urmează:

• nume, prenume, data naşterii, numărul de telefon mobil și/sau telefon fix sau fax, adresa de e-mail, adresa de livrare / adresa sediului / adresa pentru facturare, codul numeric personal, documentul de identitate, sexul, nr. cont bancar (denumite în continuare „Date personale”);
• numărul contractului sau a comenzii plasate, tipul produselor comandate, informaţii pentru plată, detalii tranzacţii (denumite în continuare „Date referitoare la comandă”);
• conţinutul comentariului, recenziei sau notificării transmise și subiectul acestuia, conținutul documentelor atașate și transmise către Via Carmina (denumite în continuare „Date de comunicare”);
• informații privind calitatea de client, utilizarea contului de utilizator și a Website-ului de către dumneavoastră (de exemplu, data şi ora la care ați accesat Webite-ul, inclusiv adresa IP publică pe care ați folosit-o, device ID public precum şi date similare despre dumneavoastră) (denumite în continuare „Date de monitorizare”).

Via Carmina colectează datele cu caracter personal în următoarele modalităţi: direct de la dumneavoastră (transmise prin email, transpuse întrun contract, acordate pe Website, sms, reţele de socializare ori prin alte mijloace de comunicare agreate), din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc Website-urile pe care le folosim şi/sau le administrăm, din reţele sociale precum şi prin intermediul cookie-urilor sau de la parteneri terţi care ne comunică date în vederea livrării produselor către dumneavoastră (de exemplu dar a nu ne limita la furnizorii de servicii de curierat).

A.1. Datele cu caracter personal pe care le colectam automat
Când vizitați Website-urile Via Carmina, colectăm automat anumite informații, care includ, dar nu se limitează la adresa dumneavoastră IP, informații cookie, mai exact data și ora la care ați accesat serviciile noastre, hardware-ul, software-ul sau browser-ul pe care le folosiți și informațiile despre sistemul de operare al computerului dumneavoastră, de exemplu, setările privind limba și locația de unde accesați serviciile noastre.
Când contractați un serviciu sau când vă abonați la newsletter, este posibil să colectăm, de asemenea, informații cu privire la istoricul căutarilor și al activităților derulate de dumneavoastră în cadrul Website-ului, inclusiv informașii cu privire la click-uri și la paginile pe care le-ați vazut.

A.2. Datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi despre alte persoane
Când contractați un serviciu sau un produs, fie prin intermediul Website-ului nostru sau prin intermediul oricărui alt canal (de exemplu dar a nu se limita la telefon, e-mail, chat, în persoană la punctul nostru de lucru sau la sediul nostru, Facebook sau orice altă rețea de socializare, soluții de chat WhatsApp sau alte asemenea), este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați ca datele pe care le furnizați, fie că sunt ale dumneavoastră sau ale altor persoane, ca persoana ale cărei date cu caracter personal le furnizați este informată despre acest lucru și a înțeles și a acceptat modul în care folosim informațiile respective, conform descrierii din prezentul document.

B. Scopurile Prelucrării
Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în măsura permisă sau impusă de legislaţia aplicabilă în următoarele scopuri:

1. pentru furnizarea serviciilor şi produselor oferite de către Via Carmina şi partenerii pe care îi subcontractăm pentru dumneavoastră, cuprinzând acţiunile specifice acestei activităţi inclusiv pentru a permite folosirea în cele mai bune condiţii a Website-ului şi în scopul obţinerii de informaţii statistice pentru îmbunătăţirea serviciilor Via Carmina (denumite în continuare „Scopuri legate de furnizarea serviciilor şi funcţionarea Website-ului”);
2. prin administrarea în siguranță a sistemului informatic al Via Carmina, a partenerului sau colaboratorului Via Carmina (de exemplu dar a nu se limita la o activitate precum administrarea aplicației prin intermediul căreia înmagazinăm detaliile despre utilizatori) şi în scopul evitării activităţilor infracţionale (denumite în continuare „Scopuri legate de securitate şi prevenirea fraudei”);
3. pentru a permite utilizatorilor să creeze un cont pe Website, să ne contacteze prin intermediul Website-ului nostru, utilizăm informaţiile pe care ni le furnizați pentru a administra contul creat pe Website-ul nostru sau pentru a putea răspunde cererilor de contact survenite. Puteţi să vă administrezi contul şi să vă administraţi setările personale (denumite în continuare„Scopuri legate de conturi online”);
4. pentru a permite utilizatorilor să ofere sugestii şi sesizări cu privire la diverse informaţii pe care le-am publicat pe Website-ul nostru, cu privire la serviciile sau produsele oferite de Via Carmina sau pentru a intra în legătură cu noi prin intermediul Website-ului nostru sau a conturilor noastre pe care le avem active în cadrul altor portaluri (de exemplu, reţele de socializare precum Facebook sau Twitter) în vederea transmiterii de sugestii și/sau sesizări (denumite în continuare „Scopuri legate de sugestii şi sesizări ale clienţilor”);
5. pentru a permite furnizorilor sau colaboratorilor să ofere opiniile şi comentariile lor în legătură cu activitatea Via Carmina sau să propună idei de colaborare sau să transmită oferte către Via Carmina (denumite în continuare „Scopuri legate de furnizori”);
6. pentru a permite contactarea şi administrarea contractării potenţialilor parteneri de către Via Carmina (denumite în continuare „Scopuri legate de parteneri”);
7. pentru a permite realizarea activităţilor de marketing (denumite în continuare „Scopuri legate de marketing”).

Activităţile menţionate mai sus pot include:

1. utilizarea datelor dumneavoastră personale pentru a trimite noutăţi despre serviciile şi produsele noastre sau ale partenerilor, colaboratorilor și/sau furnizorilor, despre evenimente sau informaţii care sunt specifice activităţilor noastre și/sau ale partenerilor, colaboratorilor, furnizorilor, şi care ar putea să vă fie de folos, atunci când vă abonați la noutăţile Via Carmina (de exemplu, prin intermediul newsletter-ului), când contractați un serviciu pe care îl prestăm, când achiziţionezi un produs din magazinul online sau când configurați un cont de utilizator.

a) Vă veţi putea DEZABONA de la aceste comunicari de marketing, ORICÂND, rapid şi uşor, tot ce trebuie să faceţi este să dați click pe link-ul de ˝Dezabonare printrun singur click˝, inclus în partea de final al fiecărei trimiteri prin newsletter.

2. în baza informaţiilor pe care ni le furnizaţi, la cererea dumneavoastră sau ocazional, vă putem transmite oferte personalizate pe email sau le vom putea afişa pe Website sau alte platforme online (de exemplu dar a nu se limita la reţelele sociale). Aceste oferte vor putea fi disponibile în cadrul Website-ului, dar şi ale unor terţi sau servicii sau produse despre care credem ca v-ar interesa.
3. în cadrul activităților desfășurate pentru administrarea contractului dumneavoastră și/sau în îndeplinirea obligațiilor noastre legale, datele dumneavoastră personale poți fi comunicate băncii finanțatoare, acționarilor/afiliaților noștri, angajaților/ colaboratorilor noștri cu atribuții legate de administrarea și executarea contractelor, auditorilor noștri și, dupa caz, autorităților și instituțiilor publice.
4. dacă participați la alte activităţi promoţionale pe care le organizăm (de exemplu concursuri, tombole sau diverse alte facilităţi oferite membrilor înscrişi), vom putea solicita să ne comunicați informaţii relevante ce vor putea fi utilizate pentru a administra aceste promoții sau pentru a intra în posesia premiilor acordate.

Vă anunţăm că vom putea să folosim datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastră către Via Carmina, în scopurile menţionate în această Politică de Confidenţialitate.

D. Temeiul prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal
De principiu, prelucrarea datelor cu caracter personal ne este necesara în vederea desfăşurării activităţii specifice scopurilor prelucrării datelor. Vi se va putea solicita să furnizaţi datele dumneavoastră cu caracter personal în mod obligatoriu, cu excepţia situaţiilor limitate în care vă comunicăm că anumite informaţii sunt facultative.
Dacă nu ne oferiți respectivele date cerute a fi furnizate în mod obligatoriu, procesul poate fi întârziat sau chiar imposibil.
Pentru a putea prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, Via Carmina se bazează pe diferite temeiuri juridice, iar mai jos vom detalia cât putem de bine, care sunt acestea:

1. Consimțământ: ne vom putea baza pe acordul dumneavoastră de a vă utiliza informaţiile personale în anumite scopuri directe de marketing, consimţământul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea şi utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabilă (la data redactării acestui document, în vigoare este Legea 677/2001, iar din data de 25.05.2018, Regulamentul 679/2016). Vă veţi putea retrage consimţământul în orice moment, contactându-ne la adresele de la finalul prezentului document.
2. Executarea unui contract sau în vederea încheierii unui contract: prelucrarea este necesară pentru executarea contractului la care persoana vizată (de exemplu dar a nu se limita, utilizatorul) este parte sau pentru a face demersurile necesare încheierii contractului dintre dumneavoastră şi Via Carmina (de exemplu, în cazul partenerilor fiind vorba de contractul de colaborare, în cazul clienţilor fiind vorba de contractul de prestări servicii sau cel de vânzare – cumpărare, în cazul furnizorilor fiind vorba de contractul de furnizare). De exemplu, daca contractați serviciile sau produsele noastre, vă vom utiliza datele cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligaţia de a finaliza şi a administra respectiva cerere în conformitate cu contractul pe care îl avem cu dumneavoastră. Totodată, prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi necesară pentru a face demersuri înainte de încheierea unui posibil contract, în condiţiile în care sunteţi un potential partener şi doriţi să ne contactaţi în vederea unei eventuale colaborări comerciale.
3. Interese legitime: putem folosi informaţiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai bun conţinut adecvat Website-ului, e-mail-urilor şi newsletter-urilor, pentru prestarea în cele mai bune condiţii a serviciilor contractate, pentru a ne îmbunătăţi şi promova produsele şi serviciile, precum şi continutul pe Website-ul nostru şi, în scopuri legale, administrative şi de detectare a fraudei.

DATE CU CARACTER PERSONAL

 

E. Transferuri de date, destinatari si temeiul legal al acestor transferuri

1) Destinatari
Terţi: Via Carmina şi/sau alte societăți contractate de către Via Carmina pentru a duce la îndeplinire cerințele dumneavoastră în baza relației, colaborării sau parteneriatului cu noi, vă pot transfera datele unor agenţii guvernamentale şi de reglementare, instanțe şi alte autorităţi guvernamentale, conform prevederilor legislaţiei aplicabile, în baza Art. 6 (1) (c) din cadrul GDPR, şi consultanţilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu dar a nu ne limita, avocaţi pe care îi contractăm, contabili, auditori) în baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

Prestatori de servicii: în cadrul operaţiunilor sale comerciale normale, Via Carmina încheie contracte cu prestatori de servicii din afara acestuia, în vederea desfăşurării anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau din raţiuni tehnice sau de securitate, de gestionarea furnizorilor la nivel global, furnizarea sistemelor şi retelelor globale securizate ca prestator de servicii și/sau dezvoltator/antreprenor/broker: procesarea plăţilor (de exemplu dar a nu se limita la bănci sau procesatori de plăţi), verificarea bonității clienților, livrarea produselor (de exemplu dar a nu se limita la o companie de curierat), organizarea campaniilor de promovare şi desemnarea căştigătorilor (de exemplu dar a nu se limita la o agenţie de marketing şi publicitate) sau acordarea de premii (de exemplu dar a nu se limita la cazul unei agenţii de turism).

Prestatorii terţi de servicii au semnat clauze de confidenţialitate şi nu li se va permite să utilizeze datele dumneavoastră cu caracter personal în alte scopuri decât cele menţionate în prezentul document.

2) Transferuri de date transfrontaliere
Dorim să vă informăm de faptul că putem transfera datele dumneavoastră cu caracter personal în afara ţării în care este sediul social sau punctul de lucru care este parte semnatară a unui înțelegeri, contract sau parteneriat în ţări aflate pe teritoriul Uniunii Europene.

E. Durata pentru care prelucrăm datele dumneavoastră

Vom păstra informaţiile dumneavoastră doar atât timp cât este necesar pentru scopul pentru care le-am obţinut şi pentru orice alte scopuri conexe permise (de exemplu, acolo unde este relevant, pentru apărare în cazul unei reclamaţii împotriva noastră) şi ulterior, în timpul unei perioade de tranziţie (de exemplu, pentru primirea unui răspuns la solicitarea dumneavoastră, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare altă perioadă mai îndelungată în care Via Carmina are obligaţia legală de a arhiva datele cu caracter personal.

Aşadar, în scop de exemplificare, dacă informaţia este utilizată în două scopuri, o vom reţine până la expirarea scopului cu cea mai lungă perioadă, dar vom înceta să o folosim în scopul cu o perioadă mai scurtă, odată ce această perioadă a expirat.

Restricţionăm accesul la informaţiile dumneavoastră persoanelor care au nevoie să le folosească în scopurile relevante. Perioadele noastre de păstrare se bazează pe nevoile noastre în încercarea de a îndeplini cerinţele pe care dumneavoastră ni le transmiteţi în baza unui contract, a unei comenzi sau a unei cereri de informare, iar informaţiile dumneavoastră, care nu mai sunt necesare sunt ireversibil anonimizate astfel încât să nu mai puteţi fi identificat în baza acestora, sau distruse în siguranţă. În plus, dorim să vă informăm de faptul că informaţiile anonimizate vor putea fi păstrate.

Referitor la utilizarea pentru asistenţă clienţi şi marketing, în legătură cu informaţiile dumneavoastră utilizate în scopuri de asistenţă pentru clienţi şi în scopuri de marketing, este posibil să vă păstrăm informaţiile în acest scop până la data ultimei obţineri a consimţământului de a vă transmite mesaje de marketing sau data la care aveţi răspuns ultima oară la o comunicare de marketing din partea noastră, alta decât cea a renunţării la primirea altor comunicări din partea noastră.

Utilizarea pentru a executa un contract privind serviciile contractate sau a produselor comandate: în ceea ce priveşte informaţiile dumneavoastră utilizate pentru a îndeplini orice obligaţie contractuală, putem păstra aceste date pe toată durata în care contractul rămâne în vigoare şi până în plus cu până la 60 luni de zile pentru a răspunde oricăror întrebări sau pentru a soluţiona orice reclamaţii survenite ulterior încetării contractului.

Folosirea în vederea asigurării calităţii, cercetării şi dezvoltării: datele dumneavoastră vor fi păstrate exclusiv într-o manieră anonimizată, adică nu va fi posibil să fie legate de persoana dumneavoastră.

În cazul în care există posibile pretenţii, în legătură cu orice informaţie despre care considerăm în mod rezonabil că va fi necesară apărarea, urmărirea sau formularea de pretenţii împotriva dumneavoastră, a noastră sau a unei terţe părţi, putem păstra aceste date atât timp cât această pretenţie ar putea fi în termenul legal de a fi formulată.

Dacă se iniţiază o acţiune judiciară, datele cu caracter personal pot fi păstrate până la finalul acestei acţiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi şterse sau arhivate, conform prevederilor legislaţiei aplicabile.

În toate cazurile, datele cu caracter personal din contractele, comunicările şi alte documente identificate pot fi supuse unor cerinţe legale de păstrare, care necesită, în principiu, păstrarea de până la 10 ani sau chiar şi 50 ani. Orice alte date cu caracter personal vor fi şterse, în principiu, în termen de până la 12 luni de la ştergerea contului dumneavoastră de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul Website-ului, cu excepţia datelor referitoare la relaţia contractuală sau finalizarea unei cereri de comandă şi care vor putea fi păstrate până la 5 ani de la data tranzacţiei sau, după caz, pentru o perioadă necesară pentru îndeplinirea unor obligaţii legale (de exemplu dar a nu se limita la obligativitatea generată dintro hotărâre judecătorească) sau dacă este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

F. Proceduri de securitate
În conformitate cu legislaţia naţională şi, respectiv, legislaţia europeană pentru protecţia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea neadecvată a datelor cu caracter personal.

Utilizăm sisteme şi proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele cu caracter personal pe care ni le transmiteţi. De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restrictionari tehnice şi fizice ale accesării şi folosirii datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale în timp ce lucrează şi utilizăm o varietate de măsuri de securitate, inclusiv instrumente de criptare şi autentificare, pentru a ajuta la protejarea şi menţinerea securităţii, integrităţii şi disponibilităţii informaţiilor dumneavoastră.

Deşi nu putem garanta că transmiterea de date prin internet sau pe Website este lipsită de atacuri cibernetice, noi, subcontractanţii noştri şi partenerii noştri ne străduim să menţinem garanţiile fizice, electronice şi procedurale pentru a-ţi proteja informaţiile în conformitate cu cerinţele aplicabile privind protecţia datelor.

Pentru exemplificare, în lista de mai jos numerotăm o serie de măsuri pe care le întreprindem:

◦ transferul datelor colectate doar în formă criptată;
◦ accesul personal strict la datele dumneavoastră pe baza „necesităţii de a cunoaşte” şi doar în scopul comunicat;
◦ utilizăm o serie de sisteme informatice de securitate pentru a interzice accesul neautorizat, de exemplu în cazul unor atacuri informatice executate de către hacker-i prin utilizarea metodelor de tip „forţă brută”;
◦ monitorizarea permanentă a accesului la sistemele IT pentru a detecta şi a opri utilizarea necorespunzătoare a datelor cu caracter personal;
◦ stocarea datelor strict confidenţiale – de exemplu dar a nu se limita la informaţii despre cărţile de credit – doar în formă criptată.

În cazul în care v-am furnizat (sau aţi ales) o parolă care vă permite să accesaţi anumite părţi ale Website-ului nostru sau orice alt portal pe care îl administrăm sau îl punem la dispoziția dumneavoastră în vederea unei bune administrări a relației pre sau post vânzare, aplicaţie sau serviciu pe care îl operăm sau administrăm, sunteţi responsabil de păstrarea confidenţială a acestei parole şi de respectarea oricărei alte proceduri de securitate asupra căreia vă notificăm în orice moment al relaţiei noastre contractuale sau colaborative. Din raţiuni de securitate, vă rugăm să nu comunicaţi o asemenea parolă nimănui.

În continuare, înşiruim o serie de măsuri de protecţie cu privire la informaţiile de localizare pe care le putem înmagazina şi/sau folosi:

– anumite servicii pot fi oferite doar în cazul în care ne precizaţi locaţia dumneavoastră sau a imobilului dumneavoastră. Vă asigurăm că tratăm cu toată seriozitatea confidenţialitatea informaţiilor despre localizare pe care ni le încredinţaţi.
– următoarele măsuri de protecţie sunt aplicate informaţiilor privind locaţia, aici cuprinzând informaţiile accesate ca parte a procesului de mentenanţă sau intervenţie asupra echipamentelor:

◦ sunt reţinute doar într-o formă asociată cu dumneavoastră şi cu echipamentele dumneavoastră atâta timp cât este necesar pentru a îndeplini scopul consimţit;
◦ sunt obţinute sau accesate doar în această formă atunci când este necesar pentru a furniza serviciul solicitat sau în cazul în care suntem obligaţi să păstrăm şi/ sau să furnizăm informaţiile conform legii, iar în cazul în care suntem obligaţi să furnizăm informaţiile către organele de drept sau orice altă terţă parte, vă vom informa, cu excepţia cazului în care acest lucru ar aduce prejudicii prevenirii sau detectării unei infracţiuni sau dacă nu ni se permite să facem acest lucru;
◦ informaţiile despre locaţia echipamentelor şi informaţiile despre locaţia dispozitivului nu sunt sincronizate decât dacă este necesar pentru furnizarea serviciului solicitat;
◦ orice altă utilizare a informaţiilor despre locaţie în scopuri analitice va fi efectuată în mod ireversibil pe seturi de date anonime.

Noi şi împuterniciţii noştri putem avea acces la informaţiile privind localizarea echipamentelor, iar Via Carmina, prin membrii echipei desențați și cu drepturi de acces, poate avea acces la informaţiile despre locaţia dispozitivului prin serviciile pe care le furnizează (de exemplu dar a nu se limita sistem de monitorizare a activităţilor).

Vă rugăm să reţineţi că este posibil să nu vă putem oferi anumite funcţii ale serviciilor noastre dacă limitaţi colectarea informaţiilor despre locaţie.

G. Serviciul de relații cu clienții
Utilizatorii și/sau împuterniciții acestora sau reprezentanții clientului pot contacta serviciul nostru de relații cu clientii 8 de ore pe zi, 6 zile pe săptâmână, prin e-mail sau telefonic.
Datele dumenavoastră cu caracter personal (de exemplu dar a nu se limita la informațiile cu privire la serviciile pe care le-ați achiziționat sau informațiile despre contul de utilizator) sunt folosite pentru a găsi soluțiile potrivite cererilor dumneavoastră și pentru a răspunde oricăror întrebări pe care le-ați putea avea cu privire la serviciile pe care le-ați achiziționat sau orice alte întrebări.

Când ne contactați (prin telefon, email, chat, fata in fata la sediul nostru, Facebook sau prin intermediul oricarei alte retele de socializare, WhatsApp etc.), Via Carmina utilizează o aplicație de gestionare a contactelor (de exemplu, o aplicație de tip CRM – customer relationship management) care poate fi interconectată și cu apelurile apelurilor telefonice pe care le efectuați pentru a ne contacta (de exemplu, o centrală telefonică digitală), pentru a detecta și aloca numărul de telefon de la care este generat apelul. Membrii echipei Via Carmina care preiau apelul vor putea solicita câteva detalii, chiar și detalii cu caracter personal, cu scopul de a vă identifica în mod corespunzător. Îți vom adresa întrebări cu privire la detaliile pe care ni le-ați furnizat în cadrul rezervărilor făcute, astfel încât, dacă nu vei putea să ne furnizați suficiente detalii, este posibil să nu putem ajuta la soluționarea cererii dumneavoastră.

H. Drepturile dumneavoastră
Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de prelucrare, puteţi retrage acest consimtamant în orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrării anterior retragerii consimţământului.

În baza condiţiilor prevăzute de legislația aplicabilă (GDPR), aveţi următoarele drepturi:

1. Dreptul la informare – dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea și protejarea datelor cu caracter personal de către echipa noastră;
2. Dreptul de acces – dreptul de a obţine de la operatorul de date (precum este Via Carmina sau cei pe care noi îi subcontractăm pentru dumneavoastră) confirmarea faptului că datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de către acesta; prin exercitarea acestui drept, vi se comunica, la cerere, dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate şi, în cazul unui răspuns afirmativ, aveţi dreptul de a solicita accesarea acestora. Informaţiile includ, printre altele, scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal afectate şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate datele dumneavoastră cu caracter personal. Aveţi dreptul de a obţine o copie a datelor cu caracter personal prelucrate, iar pentru copii suplimentare, vă putem percepe o taxă rezonabilă, în baza costurilor administrative.
3. Dreptul la rectificare – dreptul de a obţine rectificarea datelor inexacte, precum şi completarea datelor incomplete; prin exercitarea acestui drept, puteţi obtine din partea noastra rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte. În functie de scopurile prelucrarii, aveţi dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaraţii suplimentare.
4. Dreptul la ștergere (cunoscut şi „DREPTUL DE A FI UITAT”) – dreptul de a obţine, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, ştergerea datelor cu caracter personal;
5. Dreptul la restrictionarea prelucrării – dreptul de a obţine, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioară a acestora. Prin exercitarea acestui drept, puteţi solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastră cu caracter personal, iar în acest caz, datele respective vor fi marcate şi pot fi prelucrate de noi doar în anumite scopuri clar specificate.
6. Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obişnuit şi într-un format uşor de citit, precum şi dreptul ca aceste date să fie transmise de către noi către alte entiăţi (de exemplu, un operator de date), în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, fără obiecţii din partea noastră.
7. Dreptul la opoziţie (cunoscut şi sub denumirea de „drept de a obiecta”): dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia particulară, ca datele cu caracter personal să facă obiectul unei prelucrări, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale. Prin exercitarea acestui drept, puteţi obiecta, pe motive legate de situaţia dumneavoastră, în orice moment, faţă de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi şi ni se poate solicita să nu vă mai prelucram datele cu caracter personal. Dacă aveţi dreptul la obiecţie şi vi-l exercitaţi, noi sau subcontractaţii / împuterniciţii noştri NU vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost. Trebuie să ştiţi: acest drept poate fi invalidat în special dacă prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente încheierii unui contract sau pentru îndeplinirea unui contract deja încheiat.
8. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – dreptul de a cere şi de a obţine retragerea, anularea sau reevaluarea oricărei decizii bazate exclusiv pe prelucrări efectuate prin mijloace automate (incluzând crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afectează în mod similar, întro măsură semnificativă, persoanele vizate;
9. Dreptul de a vă adresa justiţiei sau autorităţii naţionale de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal – dreptul de a vă adresa cu plângere Autoritaţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a vă adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de legislaţia aplicabilă în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal, care au fost încălcate.

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata şi semnata, înaintată către Via Carmina la adresa poştală în localitatea Vladimirescu, str. Alexandria nr. 34 – în atenţia ADMINISTRATORULUI – sau la adresa de email aftersales@ViaCarmina.ro.

Vă rugăm ca în cerere să ne comunicaţi dacă doriţi ca informaţiile să vă fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poşta electronică (e-mail), sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure ca predarea vi se va face numai personal.

Vă rugăm să ţineţi cont ca, înainte de a da curs oricărei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a vă verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dumneavoastră şi de a evita situaţii improprii din punct de vedere a traseului informaţiilor din punct de vedere al securităţii.

Vă asigurăm că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a vă comunica informaţiile solicitate, în termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastră privind modul de comunicare, alocând toate resursele disponibile în acest sens la momentul recepţiei cererii dumneavoastră. În cazuri complexe sau în momente de primire a numeroase solicitări, această perioadă poate fi prelungită cu încă două luni, perioadă despre care veţi fi informat în prealabil.

Dorim să vă îndeverăm faptul că drepturile de mai sus pot fi limitate în baza legislaţiei naţionale aplicabile privind protecţia datelor. Via Carmina, în calitate de operator de date, rămâne punctul de contact în vederea exercitarii acestor drepturi.

H.1. Alte situatii
În anumite situații specifice, când colectam datele dumneavoastră cu caracter personal, este posibil să vă cerem consimțământul pentru transmiterea respectivelor date către terți. În acest caz, vă vom informa cu privire la o astfel de prelucrare și nu vom efectua transmiterea datelor înainte de a obtine consimțământul dumneavoastră.

I. Cum prelucram datele personale ale minorilor (persoane sub 18 ani)?
Serviciile oferite pe Website-ul www.ViaCarmina.ro și a altor portaluri/Website-uri pe care le administrăm în vederea asigurării serviciilor sau produselor pe care le contractați de la sau prin intermediul Via Carmina dar și a informărilor pe care le transmitem nu sunt destinate minorilor.

Prin cumulul de măsuri de securitate le luăm suplimentar acestora aplicăm o şi mai mare filtrare a drepturilor de acces în cadrul prestării de servicii sau livrării de produse sau transmiterea de informaţii către entităţile de unde pot fi procesate date cu caracter personal ale minorilor.

J. Detalii suplimentare privind procesarea datelor cu caracter personal

Dacă aveţi întrebări legate de utilizarea de către noi, echipa Via Carmina sau a subcontractaţilor noştri, în cadrul activităților desfășurate pentru administrarea contractului dumneavoastră și/sau în îndeplinirea obligațiilor noastre legale, datele dumneavoastră personale (de exemplu dar a nu se limita la băncii finanțatoare, acționarilor/afiliaților noștri, angajaților/ colaboratorilor noștri cu atribuții legate de administrarea și executarea contractelor, auditorilor noștri și, dupa caz, autorităților și instituțiilor publice în relaţia), colaborarea sau parteneriatul cu dumneavoastră, a informaţiilor dumneavoastră, vă rugăm să contactaţi serviciul nostru de asistenţă pentru clienţi prin e-mail la aftersales@viacarmina.ro sau prin telefon: +40 733 44 88 88 (de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00).