Pista pentru biciclete Arad – Vladimirescu a inceput sa prinda contur chiar prin fata cartierului Via Carmina

Tapet, de ce nu?
21.11.2013
Ce unelte trebuie sa ai iarna in preajma casei?
06.12.2013

In curand, pista de biciclete va trece chiar prin fata cartierului Via Carmina.

Primaria Vladimirescu a inceput lucrarile la pista de biciclete care va lega cele doua localitati si estimeaza ca investitia va fi finalizata in preajma sarbatorilor de iarna.

Proiectul a fost imbunatatit fata de cel initial, astfel incat pista va avea o latime de doi metri si va fi separata de DN 7 prin parapeti de protectie. Va dispune de doua benzi, una pentru fiecare sens, iar amplasarea va fi pe partea dreapta a DN7, sensul de mers spre Vladimirescu.

Pista, care va fi pavata, va porni de la calea ferata situata la iesirea din Arad si va face legatura cu Mandruloc si Cicir, respectiv va avea o lungime de aproximativ zece kilometri. Pe viitor, va beneficia de o legatura cu Padurea Vladimirescu, acest segment fiind in planurile de investitii pe 2015.

In prezent, lucrarile au loc pe segmentul cuprins intre Arad si intersectia cu drumul spre Padurea Vladimirescu, adica pe o lungime de aproximativ trei kilometri. Pista dintre Arad si Cicir va fi gata anul viitor si va costa 2,3 milioane de lei, bani proveniti de la bugetul local al comunei.

Deocamdata, Primaria Arad nu are fonduri pentru a amenaja o pista in continuarea celei care este construita de localitatea vecina, respectiv de la calea ferata pana in oras, un astfel de proiect fiind doar in stadiul de plan de viitor.

Sursa: stirileprotv.ro