Problemele de acces în/dinspre Cartierul Via Carmina vor fi rezolvate în cel mai scurt timp

Împreună stabilim traseul!
10.01.2016
Urmarea adresei transmise în cursul zilei de ieri către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
04.08.2018

Problemele de acces în/dinspre Cartierul Via Carmina vor fi rezolvate în cel mai scurt timp

Urmare a blocării accesului din/înspre Cartierul Via Carmina la drumul public existent, Societatea IMOTRUST SA, prin reprezentanţii săi, împreună cu Primaria Comunei Vladimirescu, au depus astazi o adresă comună către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, secţia de Drumuri Nationale Arad prin care s-a solicitat dezafectarea parapetului montat, motivat de faptul că:
1) Acest parapet blochează un drum public care se află în evidenţele cadastrale ale Comunei Vladimirescu de mai bine de 100 de ani, recunoscut sub De 379
2) Acest drum public blocat deserveşte cartierul Rezidenţial Via Carmina în incinta căruia există un spital, o Biserică, mai multe societăţi comerciale, birouri şi peste 400 de case construite, fiind afectate astfel, condiţiile de siguranţa şi fluidizarea circulaţiei pentru toţi locuitorii/bolnavii/angajaţii/vizitatorii entităţilor menţionate mai sus.
Prin prezenta, dorim să comunicăm locatarilor Cartierului Via Carmina că suntem în asentimentul lor, mai ales că această decizie din partea CNAIR a fost luată fără a transmite o înştiinţare prealabilă. De-a lungul timpului, societatea noastră a intreprins nenumarate demersuri pentru obţinerea unei Autorizaţii de Construire, prin care să se realizeze accesul în DN 7, răspuns care nu a venit din partea autorităţii sus menţionate. În ultima şedinţa comună la care au participat şi reprezentanţii CNAIR, s-a solicitat sprijin din partea dânşilor în vederea realizării accesului, prin semnarea unui protocol prin care societatea noastră să poată implementa soluţia de trafic agreata deja. Societatea IMOTRUST a avut înca de la inceput intenţia de a construi soluţia tehnica din PUZ, şi-a bugetat banii pentru lucrare, dar realizarea efectivă a depins de anumiţi factori externi care au blocat lucrările – terenurile necesare pentru construirea accesului nefiind în totalitate în proprietatea societăţii noastre.
Sperăm ca măcar acum, autorităţile şi proprietarii terenurilor să fie cooperanţi în vederea finalizării lucrării.

Până la soluţionarea accesului, pentru preîntampinarea blocajelor de trafic din cartier generate de blocarea accesului, vom asigura soluţii pentru fluidizarea traficului pe alte drumuri interioare.

Prezentului Comunicat de presă ataşăm şi Adresa comunicată CNAIR.
Administraţia Via Carmina.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactati pe formularul de feedback de pe site: www.viacarmina.ro sau la datele de contact de mai jos.
SC IMOTRUST SA
Strada Poetului 1/C, 310345, Romania, Arad
Tel. / fax. +40357 100 000
Email: office@imotrustarad.